Det er med stor glede jeg inviterer deg og dine venner til denne delen av Fabula. Her finner du alvene. De lever i Auromas dype skoger, i reir i trærne. De tatoverer seg og farger øyehvitene grønne. Spissørene har en kultur rundører knapt kjenner, en rik tradisjon de dyrker med stolthet.

Disse sidene har alt dere trenger for å spille alver i Fabulaens verden.

Nasjoner i alvenes dype skoger (og alver i Auromas byer). Rolletyper for alver, med informasjon om alveskikker.
Spillederråd om bruk av skikker og egenskaper, og alver i blandede rollegrupper. Råd for spillere om hvordan du spiller en sterk karakter i en alvesaga.
Alvenes skjebnesaga er et episk drama. De heltemodige rollene ferdes over hele det Auromske kontinent og vikles inn i alle mulige konflikter. Verden er på vei inn i et nytt tideverv, med alt det gir av kaos og usikkerhet. Det eneste som er sikkert er at karakterene vil spille ei avgjørende rolle.

Tiden er kommet da Dragefjellet skal åpne sitt dype gap og spy ut Ødeleggeren ...

* Stoffet under denne pekeren er for spilledere. Ikke les Skjebnesagaen om du skal spille den.

Hva er en alv?

De er del av våre underjordiske, de som befolket villmarka og levde med ville dyr. De er en moderne fantasiklisje, et høyreist folk med høye prinsipper. De er unge kvinners fantasier om menn som oser sex på en myk måte. De er unge menns fantasier om vakre kvinner som flommer over av kåtskap.

Det finnes mange forestillinger om alver. I denne modulen gjør jeg bruk av dem alle, for å skape noe som pirrer og gleder, og gir spillerne mulighet til å utforske alt hva alver står for.

Med respekt for klisjeene gjør jeg alvene til mennesker i Fabulaens verden. De skiller seg fra andre mennesker ved sine spisse ører og fordi de jevnt over er litt mindre enn andre mennesker. Kulturelt skiller de seg ved sine grønne tatoveringer og grønnfargede øyehviter, og ved sine skogskikker. De lever i Auromas dype skoger, i nasjoner mange flatfolk ikke har hørt om.

Hvorfor alver?

Jeg ba en illustratør om å tegne et bilde som kunne inspirere til en fortelling fra Fabulaens verden. Det kan være hva som helst, sa jeg, bare ikke alver.

Så hun ga meg en alvegutt med store spissører. På hodet hans satt en feit ravn, skrattende og tydelig intelligent. De to ble til den urbane alvegutten "Puk" (egentlig Poodïnoi) og mestertyven Vortex, og starten på en roman i Fabulaens verden.

Alvene finnes på det auromske kontinent, nord i Fabulaens verden. Auroma skiller seg fra landene i grunnboka. Auroma har sabeltigre, mastodonter, spindelspyttere og smarte fugler. Det finnes vanlig folk, men også fuglefolk og apefolk (folk med haler og pels). De store fabelfigurene er Kimæra (kvinne, gribb og øgle), Griffen (mann, ørn og løve) og Basilisk (et eget vesen med fengslende øyne ...).

Jeg liker alver litt bedre nå enn da jeg ba om å få et bilde uten alver.

Utsnitt av bildet som startet det hele, tegnet av Simone Joslyn Kesterton.
NB! På disse sidene omtales spillere konsekvent med hun og spillederen konsekvent med han (i grunnboka er det like konsekvent, men omvendt). Det er lettere å skrive instruktiv tekst til et rollespill når det gjøres slik. Det betyr ikke at spillerne må være kvinner, eller at spillederen må være mann.

La rotfaste leve
der rotløse løper.
La rotløse vandre
blant rotfaste venner
.

La hoder og kroner
holde skogens hjerte
.