Det piskes av kalde vinder,
rives opp av ville tinder,
herjes av den hvite død!
Landet uten vin og brød.

Kilverheim er landets navn
og landet bygget ble av savn,
savnet etter mat og varme
i menn og kvinner arme.

Vi reiste oss et hus mot havet
mot morgensolens kalde glans.
I skogen med det gyldne ravet
bød vi stormen opp til dans.

Rollespill med barbarer

Dette er et tillegg til Rollespillet Fabula. For å ha nytte av det trenger du boken, gitt ut på Cappelen Forlag 1999. "Barbarene kommer!" er skapt for deg som vil spille i et hardere og røffere miljø. Her får du oppleve harde menn og kvinner med sterke æresbegreper,og du får være en slik selv. De kalles barbarer, de er ville, men det betyr ikke at de er uten ideer, tanker og følelser. Når du spiller en berserk eller gode, eller skald, er det gjenkjennelsen som gjør det interessant, det å finne ting i disse rolletypene som har med deg selv å gjøre.

Derfor gir vi deg et rollespill med barbarer, der du kan gå berserkgang, tro på dragen eller finne dyret i deg selv. Vi gir deg dette fordi villskapen kan hjelpe deg å finne noe du kanskje hadde glemt. Du må være sterk, snakke stolt, heve blikket og haken, knytte nevene og spenne ut brystet for å bli en barbar. Vanskelig er det ikke, om du bare får med deg noen venner som er like ville, og like villige til å utforske sine sterke sider. Få dem med deg! Bli en barbar du også!

Barbaren

Klikk på "Barbaren" for å finne en beskrivelse av rolletypene som hører med til Kilverheim. Der finner du også tips om hvordan du spiller en barbar. Hva den kan brukes til, både for å finne ting i deg selv og for å ha det gøy.

Kilverheim

Klikk på "Kilverheim" for å finne beskrivelsen av landene i øst, der kalde vinder blåser og fimbuler vandrer. Landene barbarene lever og strever i. Der finner du også nyttige råd for spillmesteren, om hvordan et barbarisk miljø kan skapes og hvordan spillingen kan bli både sterk og morsom for alle.

Dragen

Klikk på "Dragen" for å finne en beskrivelse av troen til barbarene i Hednareik, Kilverheim og Marken. Det er en tro uten kirke, uten hierarki, der vandrende goder og gydjer står for sermoniene, men der hvert menneske er en like viktig del av Dragens drøm.

Barbarene kommer! er ikke ferdig...

Mennene bak dette tillegget et Vidar Skretting og Tomas HV Mørkrid. Vidar kontaktet meg for noen måneder siden med ideen om et barbar-miljø. Han snakket om et land han kalte Kilverheim. Jeg så straks sammenhengen med mitt eget Hednareik, og foreslo en goegrafisk plassering som gjorde disse to rikene til naboer.

Etter det har vi sendt meldinger frem og tilbake, med forslag, endringer, utkast og notater. Dette er i ferd med å bli til Barbarene kommer! Disse sidene er ikke klare enda. Jeg legger dem ut etterhvert for å la de som har interesse av det følge med i den langsomme prosessen fra idé til ferdig tillegg. Om dere vender tilbake hit med jevne mellomrom vil det komme mer stoff, stoffet vil skrives om og noe vil forkastes eller byttes ut. Kanskje kan deres lære noe av det, om jobbingen som skal til, ideer som må forkastes og hvordan en ide må konkretiseres for å bli et bra sluttprodukt.

Takk til Vidar for at han deltar i denne prosessen, og sender meg inspirerende ideer om barbarene.

Velkommen inn!