Ut på eventyr

StartsideRollespillet Fabula Eventyr

Fabulaens verden blir til gjennom det deltagerne i Rollespillet Fabula opplever. Du kan ikke lese deg til denne verdenen; den må spilles! Du kan selvsagt sette i gang å spille den, og se hva som skjer, men dette blir sjelden de beste rollespillingene.

Rollespillet har bedre sjanse til å bli bra og spennende om spillmesteren forbereder noen eventyr først. Hun kan lese noen ferdige spilleventyr, eller lage noen selv. Det er ikke ferdige fortellinger vi snakker om, men steder, folk og situasjoner som kan brukes i et rollespill, med en eller annen gåte/oppgave/utfordring spillerne må finne ut av.

Masse ideer til eventyr

Disse forslagene er satt opp slik at du lett kan lage spilleventyr av dem. Rollespillet Fabula gir gode råd til deg som vil lage dine egne eventyr. Med litt øvelse, og ved hjelp av eventyrarket fra boken, kan et eventyr være klart til spilling i løpet av en times tid.

Ferdige eventyr

Her finner du ferdige spilleventyr du kan bruke med Rollespillet Fabula. De er ikke satt opp på et eventyrark, men følger stort sett punktene på dette. Du finner ikke mange nye eventyr her, men fra tid til annen vil det dukke opp noe.

En saga fra Fabulaens verden

Les om hvordan en saga lages og ledes her. En saga er flere eventyr som henger sammen (ordet er lånt fra vikingesagaene, og brukes vanligvis om en lengre fortelling). Sagaen handler om alt de opplever underveis, og alle problemene de må løse.

Ferdige eventyr jeg lager vil stort sett komme i tilleggshefter til boken. Disse heftene kan komme i vanlig salg, eller de legges ut gratis i egne avdelinger her ("Fabula Ulvetid" er et eksempel).

StartsideRollespillet Fabula Eventyr