Pesta
- historisk fortellerspill satt til Oslo, 1348

Pesta er eit drama der publikum har hovedrolla. Dei kommer i ein utfordrende situasjon, og må forsøke å finne løsninger i eit drama der fortelleren opptrer som Deus ex Machina (en freidig problemskaper).

Dramaet utspiller seg i Oslo, hausten 1348. Det er ein by med trehus, kirker, klostre, plankeveier, rautende kyr, åpen kloakk og pilende rotter langs husveggene. Her lever det mange mennesker tett sammen, og dei er ikkje så forskjellige fra oss. Dei er fedre og mødre, søstre og brødre, mennesker med draumer og skjebner ...

Menneska i Oslo i 1348 prøver så godt dei kan å få til eit godt liv. Dei er gudfryktige mennesker, med eit verdsbilde der religionen forklarer mykje, ofte i forhold til den evige kampen mellom godt og ondt i menneskelivet.

Og nå er det onde på veg hit. Ei usynlig hånd vil slå ned gammel og ung i byen, og legge mange hus tomme ...

 

Dette var bra! Ble snakket mye om det utover kvelden. Tusen takk for at du holdt forestillinga di for oss!

- Lise Tufte, Mjøsvoll Senter for Ungdomsvern
etter forestilling januar -08

 

Pesta er eit engasjerende og tankevekkende drama for voksne. Samspillet i forestillinga er friskt og spennende, og gir deltagerne anledning til å se hverandre med nye øyne.

 

De interaktive fortellerstundene dine var veldig populære og ble høyt verdsatt blant publikum.

- Martin Nielsen, Fantasifestivalen
etter forestillinger i 2006 og 2007

 

Jaget er en cool fellesopplevelse med kraft til å fremme positiv endring i hver enkelt av deltagerne, og i gruppa. Den beste "evalueringen" denne forestillingen kan få er å samles rundt mat eller kaffe, le litt og prate om det man har opplevd.

Forestillingen tar omtrent 2 timer. Den passer for 10-40 deltagere og treng eit rom med sitteplass til alle. Den gjør seg best i et gammelt hus, ei koie eller et rom opplyst av levende lys (litt mørke visker ut virkeligheta, og hjelper oss å skape indre bilder til dramaet).

Kontakt Tomas HV Mørkrid for opplysninger om pris.

Bestill Pesta via telefon 948 22 038 eller epost: tomas@fabula.no