Gamle spillinger

Her følger referat fra de tre siste spillingene i kampanjen.

Spilling 1: Bærere

Larshuset ved Herregårdskroa, onsdag 26.september -07, 18.30 - 23.30. Vi lager roller først. En gjeng middelmådig pakk uten offisiell klanstilknytning.

Starter i det lille fortet Ellum Bri øverst i Rusum, hovedsetet til munduren av Rusum, Efriem Tursutik. Rollene er blant de heldige få som får jobb. De blir bærere i en fangetransport.

Fangen er en Turumpei. Han skal til Kassindra for å få sin dom. Ryktene sier at han er tatt for konspirasjon mot pompaduren. Med en så alvorlig anklage virker transporten noe svak ...

Lederen for transporten er titulant Undul av Avcumar. Han er stolt og grønn, med fjær i hatten og sverd i beltet. Han kommanderer 8 bærere og 8 lanseknekter på dette oppdraget. Bærerne har ansvar for å bære en låst palanquin med fangen i.

Møter Pirqipei-inspektører før vadestedet over elva Mono. De brenner vår reisetillatelse. Det kommer flere bakfra, men vi unngår bakholdet ved å rømme over elva mot Forhus. Slår leir i skog nordøst for Forhus og fortsetter neste dag sydøstover. Vi krysser veien til Viteut. Titulanten har slekt i Viteut og håper på hjelp der.

Spillingen stanser med flyktningene i marsj parallellt med veien i fotfjellene til Tir.

Spilling 2: Hvordan kle seg

Hos Tore, onsdag 10.oktober -07, 18.00

Vi ligger i leir under fjellet Tir. Våkner av et skrik. Finner titulant Undul med panna slått inn. Bærer liket mot Viteut. Møter Avcumar og Turumpei-folk på veien. Avcumarfolka overtar liket og overlater fangen til kjøkkensjef Kara Turumpei, som befrir ham. Kara og Tampa er tydeligvis gode kompiser. De spør om vi vil slåss, vi takker nei og de rir sin vei.

Vi fortsetter mot Viteut, i håp om arbeid. Tror vi ser igjen de to Turumpei-folka som vedsankere på veien, uten hester, men bråker ikke med dem. Bråker på et vertshus ved vadestedet over Bria, og må sove i ei løe. Izzi og Zizo våkner syke. Vi dreper og spiser ei kråke til frokost, og får jobb som bærere for Jula og Levi av Zurumve, til Viteut og ferjeleiet, og videre fra Brion til Kassindra. Vi skal få mat og losji, 20 ferrus hver for bæringen til ferja og 50 ferrus hver for bæringen videre til Kassindra.

I Viteut kommer vi ikke inn i byen fordi vi er fillete og skitne, så vi vasker oss i elva og prøver å skaffe bedre klær. Lykkes med å skaffe 14 ferrus, ei grov nål og et lærforkle. Izzi får sydd to skjorter og to skjørt til oss, av våpenkappene til Avcumar. Vi sover her og der. To av oss kan gå inn i byen neste morgen og bære ut sakene til arbeidsgiverne våre. Vi bærer til ferjeleiet og får 20 ferrus hver for jobben. Neste dag hjelper vi til på ferja, mot billigere billett (10 fe). Kommer til et vertshus ved Brion. Sover inne. Får mat og drikke. Har jobb. Alt vel!

Bærer mot Kassindra, men ved Draia er vadestedet stengt av et monster i vannet. Noen lover en silabar til de som klarer å frakte over en viktig beskjed, og fire av oss slår til. Det er dumdristig, men for en silabar kan vi kjøpe akseptable klær til alle!!!

Ulgozi og Izzi havner i klørne på monsteret, men vi er heldige og skader det, så det slipper dem og trekker seg tilbake. Zizo er den som skader monsteret mest, med spydet sitt. Vi kommer over elva og får vår silabar! Vi er rike! Vi kan kjøpe klær! Jippi!

Og hele gjengen får sedler med fritt leide i Kassum (provinsen rundt hovedstaden) og retten til å kalle oss av Kubrakan. Storveies!

Spilling 3: Stumme skikkelser

Larshuset ved Herregårdskroa, onsdag 24.oktober -07, 18.00

Vi starter i Drael, vakttårnet ved vadestedet over Gloriana. Rollene har passerseddel med fritt leide i Kassum, og kan kalle seg "av Kubrakan", noe som gir rett til å bære bedre våpen og rustninger enn vanlig.

Vi bærer for Levi Zurumve mot Murte. En stum fyr blir leid inn for å bære, navnløs (trolig dum). Noen landeveisrøvere prøver seg, men vi dreper lederen og jager resten på flukt.

På gården og vertshuset Morillen blir vi med på en manngard etter ei jente. Vi går opp på heiene midt på natta og møter en stum skikkelse. Når den kommer nærmere blir mange av lammet av frykt, for det er et vandrende lik vi står overfor. Vi klarer å tenne på det, så det går sin vei, og redder både jenta og kjæresten hennes.

Izzi forsvinner, noe Levi ikke bryr seg om. Det blir en konfrontasjon. Luxim drar tilbake for å finne Izzi, men er så dårlig at han blir sengeliggende. Stummen er også dårlig, og det samme er Izzi. Når folk er bra igjen drar vi opp i heiene for å se etter skatter i ruinene der vi redda jenta. Vi møter et skjellett som vi knuser og finner ei brynje og et fint spyd.

Rollene er i grunnen godt fornøyde med å finne utstyr og penger som bringer oss litt nærmere et normalt liv (med mat og klær og støvler ...).

tilbake til toppen

StartsideRollespillet Fabula NettmodulerGloria Spillinger