Spillerne og deres roller

Frede - Izzi fra Forhus
Geir - Ulgozi fra Irana
Annstein - Julunu fra Irana
Bent Erik- Hysj (den stumme)

Michael - Zizo fra Kokardene
Tomas - Luxim fra Mari
Trym - Dofe fra Rusum

Spilleder Tore

- styrer alle biroller og fenomener, og har all regi

Titulant Undel av Avcumar er en viktig birolle i starten (død nå).

Julunu fra Irana (Annstein)

Julunu kommer fra ei lang rekke kjøpmenn. Julunu var stolt av det, men som mange unge kom Julunu på kant med far. Julunu viste jo så klart bedre enn faren hva som måtte gjøres. Nå er han begynt å skjønne at det muligens, men bare muligens, var et lite feilgrep.

Julunu dro fra familien for å bygge opp sitt eget lille handelsselskap. Det gikk ikke slik han trodde. Det har tvunget ham til å ta en skitten strøjobb. Men bare vent og se; Julunu skal fortsatt vise far hva han kan!

Julunu har lært å passe på seg selv. Han har levd som kjøpmann i Elenia, og har en familie som er knyttet til klanen Kubrakan.

Zizo fra Kokardene (Michael)

Zizo kommer fra en artistfamilie knyttet til sjørøverne i Purpurhåndens Brorskap, en samling sjøulver, pirater og bukkanerer. Før kontrollerte de øyene der sneglene som lager fargen purpur lever, men nå er monopolet over.

Zizo var et forteller-, danse- og sangtalent og ble plassert ombord i Den Sorte Pelikan, under ledelse av kaptein Miru Purpurhandske. Han falt i unåde da han forelsket seg i Lyria av Caranmar, et gissel de holdt for løsepenger. Han hjalp henne å rømme og å finne et gloriøst krigsskip, som nesten senket Pelikanen (kaptein Miru's høyre hånd; Fizumu, reddet skuta ved å mane frem en tåkebanke).

Fem år senere er Zizo en vandrer, mindre naiv, men fortsatt en romantiker. Han trekkes stadig mot havet, men blir nervøs når han nærmer seg kysten og brorskapets mange årvåkne øyne.

 

Luxim fra Mari (Tomas)

Luxim er en mann i tyveårene, dyktig med våpen, åpenbart militært trent. Han er en del av pakket som streifer rundt i Gloria på jakt etter jobb (eller andre muligheter).

Han er en høy og sterk mann, med rolig utstråling. Klærne hans er av finere kvalitet, men merket av det urolige livet han har levd de siste årene.

Sin bakgrunn har Luxim fra klanen Militer, som er rikets bødler. Han har arvet deres lag med våpen.

Ulgozi fra Irana (Geir)

Ulgozi er en brande av en kar i tyveårene, med tyrenakke og olmt blikk, men også med et avvæpnende smil og en rungende latter i lystig lag.

Statusen som håndverker tilknyttet klanen Kubrakhan ga Ulgozi et varp av ei kvinne i kona Nuna. Hun døde i barsel, noe Ulgozi tok hardt. Han druknet sorgen i sprit. Foreldrene måtte ta seg av den nyfødte Unzo. Etter kort tid fikk faren nok og kastet Ulgozi på dør.

Oppveksten i farens smie ga Ulgozi grov kroppsbygning, med kraftige underarmer fulle av arr etter glør og kutt. Tiden som håndhever i Elenias underverden (etter at han ble kastet ut av faren) lærte ham å overleve på gata, men blodpengene ga en emmen smak i munnen, så han dro fra byen. Nå streifer han rundt i Gloria, og tar strøjobber for å fylle mage og pung. Han er impulsiv og utålmodig, med en drøm om å eie sin egen smie.

Izzi fra Forhus (Frede)

Izzi har en far som er vellykket kjøpmann i Forhus. Izzi ønsket å gå i sin fars fotspor, men var yngst av 7 søsken og ble skviset ut av eldre brødre. Som femtenåring innså han at hans eldre bror ville overta familievirksomheten.

For å markere sin misnøye startet Izzi å selge sin egen kropp. Izzis talent for jobben ga ham kunder i de øvre sosiale sjikt. Han levde et liv i luksus, og frydet seg over farens manglende evne til å takle skammen.

Men ei natt døde hans mest prominente kunde i akten. Izzi flyktet fremfor å stole på en tvilsom rettergang. To år senere, med mange sultedøgn og kalde netter, er Izzi en del av det vandrende pakket i Gloria, en syltynn og senete ung mann, med tafsete hår, dårlige tenner og rufsete moral.

Dofe fra Rusum (Trym)

Dofe har levd livet i fred og ro i Rusum. Alderen er noe usikker. Ingen har holdt telling for ham, men han ser ut som en kar i tredveåra.

Faren omkom i ei skogsulykke før Dofe ble født. Mora døde i barsel. Dofe vokste opp hos onkler og tanter. De lot ham gå på folkeskolen, men etterpå måtte han selv skaffe seg et yrke. Skogen var et naturlig valg. Han ble hjelper for Rusums armbrøstmakere. Arbeidsøktene blei mange og harde. Overnattinger i tømmerkoier og under åpen himmel likeså.

Dofe har alltid hatt interesse av materialer, deres egenskaper, kvaliteter og bruksområder. Stoltheten var stor de gangene han fikk skryt for emner han samlet til armbrøstmakerne. Selv om han aldri kunne bli armbrøstmaker selv var han så ivrig at de gjerne lærte ham noen triks.

Omgjengelig og grei som Dofe er, skortet det aldri på venner. Mange venninner ble det også. Men selv om jentene likte å våkne i armene hans, ville ingen ha fast følge. De hvisket at han var god med redskapen, men likefullt var han berrføtt og fattig, og kunne ikke forsørge en familie.

En kveld bestemte Dofe seg for at halve livet var levd. Hverken rikdom
eller kjærlighet var funnet i Rusum. Løsningen måtte finnes et annet
sted i verden. Han la hjembygda bak seg og vandret mot Kassindra, klar for allverdens eventyr!

Hysj - den stumme (Bent Erik)

Tekst

Tekst

Birolle (Tore)

Tekst

Valg av rolleportrett

Hver spiller kan velge seg ett av ansiktene i de seks rekkene med portretter nedenfor, til rollen sin. Portrettet du velger vil smykke omtalen av rollen din på denne sida.

Send portrettets kode til Tomas, med en kort omtale av rollen.

Rolleportrett A1 - A9

A2 er opptatt.

Rolleportrett B1 - B8

Rolleportrett C1 - C8

C1 og C4 er opptatt.

Rolleportrett D1 - D8

D7 er opptatt.

Rolleportrett E1 - E8

E6 er opptatt.

Rolleportrett F1 - F8

Død: titulant Undel av Avcumar (Tore)

Undel var en ung mann, uerfaren, stolt og gjennomsyltet av troen på sine noble kvaliteter (han ble jo utnevnt til "adel" flere ganger). Han levde på livets solside, også når han la ut fra Ellum Bri med rollene i sitt følge.

Han var høyreist og hadde godmodig utstråling. Klærne var av fin kvalitet, men det profesjonelle utstyret var mer pyntelig enn praktisk.

Han døde en morgen under tinden Tir. Hvem eller hva som drepte ham vites ikke. Panna var knust. Undul fantes ikke mer.

tilbake til toppen

StartsideRollespillet Fabula NettmodulerGloria Rollene