Sagaer


Når du spiller flere eventyr etter hverandre, med de samme heltene, og de fleste av disse eventyrene har samme tema eller fører mot samme mål, da spiller du en saga. Det vil komme egne råd og vink om hvordan du planlegger og spiller en saga i fremtidige hefter til Rollespillet Fabula.

Nedenfor finner du en beskrivelse av noen sagaer. Når bakgrunnen og eventyrene til sagaen er klare legger vi disse inn. Da kan du klikke på navnet for å få frem stoffet du trenger for spille den (foreløpig er ingen sagaer klare). Vi tar sikte på å legge inn minst en saga hvert år fremover. Den første kommer høsten år 2000.

Byggingen av Vetteredet

Planlagt ferdig våren år 2000. Dette er en saga for de som vil etablere seg med eget land. Kongen av Orianna utlyser en kappestrid mellom flere grupper om retten til å lede byggingen av det nye Vettebaroniet, i Vettedalen nord for landsbyen Gula. Byggingen av borgen og landsbyene i dette baroniet er en stor utfordring for hvilken som helst gruppe av helter. Vettene er en stadig trussel, ikke minst mot nybyggernes moral. Ørkenrytterne kan gjøre sine raid når som helst. Trollene er troendes til å gjøre hva som helst. Som om ikke dette var nok er heller ikke alle baronene like begeistret ved tanken på et nytt baroni. Dessuten: hvem av heltene skal bli baron eller baronesse i den nye borgen ?

Jakten på Fabulaen

Planlagt ferdig høsten år 2000. Dette er en saga om folk fra vår virkelighet som er kastet inn i Fabulaens verden på mystisk vis (som i innledningen til Rollespillet Fabula). Deres eneste sjanse for å komme seg tilbake er å finne den myteomspundne "Boken". Men hvorfor har Boken brakt dem hit ? Hva er deres oppgave, og hvordan skal man finne noe ingen har sett, men alle har hørt om ? Denne sagaen går over mange eventyr. Bokens gåte er slett ikke enkel å løse.

Jeg planlegger også å skrive en ungdomsroman med denne tittelen, som jeg håper skal bli ferdig i løpet av vinteren -99.

 

StartsideRollespillet Fabula Ut på eventyrSagaer